Behandelingen

Op de consultatie cardiologie kan u  bij ons terecht voor de klassieke cardiale onderzoeken zoals een ECG, fietsproef en echocardiografie. Wij hebben ook toestellen om (langdurige) ritme-analyses uit te voeren zoals holters en eventrecorders. Verder zijn er ook 24u bloeddrukmeters beschikbaar om een optimaal zicht te krijgen op uw reële bloeddruk. Zo nodig kunnen ook specifieke onderzoeken zoals een slokdarmecho van het hart,  CT scan van de kransslagaders, MRI van het hart, TILT test, etc.  voorzien worden. 

Klik hier voor meer info over de verschillende cardiale onderzoeken.

Dr. Tahon voert zelf percutane coronaire interventies (PCI) uit. Hierbij worden vernauwingen in de kransslagaders met behulp van ballonnen en stents terug open gemaakt ("dotteren"). Deze procedures vinden plaats in het Imelda ziekenhuis Bonheiden. 

Klik hier voor meer info over de verschillende behandelingen

Er is historisch gezien een vruchtbare samenwerking met het hartteam van het Imelda ziekenhuis voor alle invasieve procedures zoals klepinterventies, bypass-operatie, ablaties bij ritmestoornissen en het plaatsen van devices zoals defibrillators en linkszijdige pacemakers. Voor opnames en/of specifieke onderzoeken blijven wij verder ook optimaal samenwerken met collega's dr. Risseeuw en dr. Tijskens van de dienst cardiologie AZ Rivierenland Bornem.

Dr. Herssens richtte in 2009 hij het Cardiab Cycling Team op, de enige wielerclub in België specifiek voor hart- en diabetespatiënten. Hij is tevens erkend sportkeuringsarts (lid van SKA, sportkeuringsartsen) en haalde een postgraduaat als erkend duikarts bij NELOS. Verder is hij ook als expert sportcardioloog en sportarts verbonden aan de Vlaamse Wielrijdersbond.

Voor cardiale revalidatie werken we nauw samen met Kinesist Greet Vergauwen, verbonden aan AZ Rivierenland (03/890 16 40). Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat cardiale revalidatie een cruciaal onderdeel is van het herstelproces na een hartaandoening of -ingreep. 

Verder hechten wij veel belang aan preventie van hart- en vaatziekten.

Tot slot vindt u hier nog de richtlijnen voor endocarditis profylaxe, arteriële hypertensie en lipidenmanagement.